Հնդկաստանը նման է մի ծովի, որքան նրանով երկար ես գնում, այնքան խորն է դառնում:

Երկիրն այն, որ ընկած է օվկիանոսից հյուսիս,.
ԵՎ ձյունապատ լեռներից հարավ, կոչվում է Բհարատ,.
Քանի որ նրա բնակիչները Բհարատի հետնորդներն են:

14 июл. 2015 г.

Ջալեբի - Հնդկական քաղցրավենիք

Հնդկական խոհանոցը հայտնի է ոչ միայն անսովոր և համեղ ուտեստներով, այլ նաև աներևակայելի համեղ քաղցրավենիքներով:Դրանցից է այս համեղ քաղցրավենիքը, որը կոչվում է ջալեբի:
Այս նյութով ձեզ կսովորեցնեմ ջալեբի պատրաստելու եղանակը:
.

 Բաղադրիչներ
  1. Խմորի համար
  • 400 գ ալյուր
  • 400 մլ ջուր
  • 0.5 ճաշի գդալ սոդա
  • 1 գդալ մածուն կամ յոգուրտ
  • 2 գդալ մաննի
     2.  Օշարակի համար
  • 0.5 կիտրոն
  • 2 բաժակ շաքարավազ
  • 1 բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակը.

1. Խմորի պատրաստումը - Ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրը, սոդան, մածունը և մաննին, ապա աստիճանաբար լցնում ենք ջուրը ու խառնում:












2. Ստացված խմորը պետք լինի փխրուն:
 Հետո խմորը ծածկում ենք սրբիչով, ու դնում մի տաք տեղ: Խմորը այդպես պետք է մնա ամենաքիչը 2 ժամ:












3. Օշարակի պատրաստումը - Մի այլ կաթսայի մեջ լցնում ենք շաքարավազը, ջուրը և կիտրոնի հյութը: Ապա եփում ենք այնքան, որ շաքարը լուծվի:












4. 2 ժամից հետո կարող ենք խմորը նորից խառնել, և լցնել մի բարակ ծայր ունեցող շշի մեջ(ես լցրել եմ մեծ կետչուպի շիշը):












5. Այժմն պետք է խմորը՝ թավայի մեջ շրջանակների ձևով լցնել: Ասեմ որ թավայի մեջ պետք է լինի 2 սմ ձեթ:












6. Շրջում ենք անյքան, որ երկու կողմն էլ թեթևակի կարմրի:


7. Ապա դնում ենք օշարակի մեջ, թողնում 10-15 վայրկյան:












8. Սկուտեղի վրա փռում ենք անձեռոցիկներ, որի վրա էլ շարում ենք պատրաստի քաղցրավենիքը:






Ահա այսպիսի տեսք ունի իմ առաջին պատրաստած ջալեբին:


Տես նաև - Ռասգուլա , Լադու

Комментариев нет:

Отправить комментарий